Sønderho er en lille by med omkring 250 indbyggere i alle aldre. Det er en gammel by med en lang og spændende historie om søfart og stærke kvinder, om at rejse ud og komme hjem. Husene er gamle og lave, gaderne er smalle, og naturen omkranser det hele så smukt. I Sønderho forholder man sig til vind, vejr og hinanden, og visse ting er meget enkle, fordi valgmulighederne er få.

I Sønderho har vi en lille daginstitution – Bakskuld, som huser 10-15 børn fra 0-6 år og tre-fire personaler.Fanø Kommune tilbyder desuden tilskud til hjemmepasning, og der er yderligere to daginstitutioner samt en privat dagpleje i Nordby.

Der er folkeskole med SFO i Nordby, som rummer 0-10. klasse i to spor. Børnene kører til og fra skole med skolebus.

Vi har kollektiv trafik i form af bus og teletaxa fra 6.30-22. Færgen tager 12 minutter og sejler stort set i døgndrift. Som fastboende får man rabat og ”forlomme” i bilkøen.


I Nordby findes kulturskole, Ungehus, fodbold, judo, gymnastik, spejder, badminton, dans og meget mere, og når man bliver ældre og selv kan tage til Esbjerg, er der endnu flere muligheder i den retning.


Skolebørnene i Sønderho har mulighed for at gå i Klubben med fokus på naturen omkring os.


Vi har én dejlig brugs, som er åben hver dag, vi har fiskebil, kaffebar, cafeer, restauranter og kro. Mølle, kirke, bibliotek, forsamlingshus, havørne, skov, strand og hav.Der er desuden en række erhvervsdrivende i byen – håndværkere, kunstnere, forretninger og andre selvstændige. Mange arbejder udenfor øen og har skruet hverdagen ”skævt” sammen, så det hele går op.


Fra Esbjerg er der lyntog til Kolding, Odense og København, og fra færgen er du på motorvejen på fem minutter.


Der er lægehus i Nordby med tre læger, sygeplejersker og jordemoder, ligesom der er fysioterapi, ergoterapi, tandlæge og sundhedsplejerske.I akutte tilfælde har vi døgnet rundt en ambulance på øen, som er hurtigt i Esbjerg på Sydvestjysk Sygehus. Her er desuden hele to brandstationer og en redningsstation, så hjælpen er altid nær.