-Er ikke så anderledes end at være ung andre steder, og alligevel meget anderledes. Man går i skole i Nordby indtil 9 eller 10. Klasse, derefter kan man tage en ungdomsuddannelse i Esbjerg.

Der er en junior klub i Nordby alle hverdage som arrangerer skiture, Udflugter til KBH, fester, filmaftener og almindelig hængen-ud med andre unge.

Der er også en klub i Sønderho for mellem gruppen af børn, 6-12 år. Det foregår en gang om ugen i den gamle skole. Et mødested for Sønderhobørn, og et fristed hvor man kan være barn lidt længere, spille bold, tegne, læse tegneserier, drikke kakao, klæde sig ud og spille spil.

Der er rige muligheder for at dyrke musik eller billedkunst gennem Fanø kulturskole. Den skiller sig ud ved at have en linje for folkemusik hvilket falder i tråd med den levende musik og danse tradition der eksisterer. Andre vælger den mere rytmiske eller jazzede genre med klaver og sang i fokus.

I Esbjerg kan man gå til stort set alle instrumenter, billedkunst, teater og ballet på højt niveau. Det tager ca. en time fra Sønderho, men ofte tager man direkte til Esbjerg efter skole.

Andre vælger at gå til ishockey, sejlads, spejder, svømning, fodbold, badminton, gymnastik, et-hjuler, knallert, jagttegn, madlavning… Om aftenen kan man altid kommer hjem med taxabus på sit skolestamkort.

Som ung i Sønderho bliver man hurtigt en del af det lokale netværk, selvom dem man går til bal sammen med kan være både yngre og meget ældre end en selv. Om sommeren myldrer byen med unge som har familiesommerhus her, og der bliver øvet sønderhoningdans udenfor Forsamlingshuset, eller man hænger ud på gader og stier i de lyse nætter. Festlivet om sommeren er et STORT trækplaster for unge,  gennemsnitsalderen på dansegulvet er lav. Stemningen helt speciel og til tider nærmest euforisk…

Mange vælger at tage et år på efterskolen, inden de tager en ungdomsuddannelse i Esbjerg som er en stor uddannelsesby med rige muligheder.

Ellers er hverdagen vel præget af de samme overvejelser, problematikker, lektier, fritidsjobs m.m. som andre steder i landet.